Σύνταξη άρθρου: Κωνσταντίνος Ουρανός, Κατερίνα Κωβαίου

Επιμέλεια άρθρου: Περίανδρος Καράλης

Το Κέντρο της Αθήνας είναι ένας τόπος ξεχωριστός και ιδιαίτερος. Έχει χώρους και οργανισμούς με μεγάλη παραγωγή στις τέχνες και στα γράμματα. Ένας από αυτούς είναι οι πολλές και διεθνούς εμβέλειας γκαλερί της ή επί το ελληνικότερον, αίθουσες τέχνης. Στις αίθουσες αυτές μπορεί ο καθένας να απολαύσει ζωγραφική, γλυπτική, και εικαστικά έργα γενικότερα, από τους κορυφαίους ή ανερχόμενους Έλληνες και ξένους εικαστικούς, μια και οι γκαλερί αποτελούν τους φυσικούς χώρους έκθεσης των έργων αυτών.

Το ΑΘΗΝΟΔΡΟΜΙΟ παραθέτει λίστα με τις γκαλερί της Αθήνας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Thalatta Art, οδός Χρήστου Λαδά 5 7, Αθήνα

 

 

 

 

 

 

 

Επίλογος

Το επίσημο όργανο, που εκπροσωπεί τις αίθουσες τέχνες και τις γκαλερί είναι ο Π.Σ.Α.Τ. (Πανελλήνιος Σύλλογος Αιθουσών Τέχνης). Βρίσκεται στην οδό Βαλαωρίτου 9α, στο Κέντρο της Αθήνας. Η ιστοσελίδα του Συλλόγου εμπεριέχει πλούσια πληροφόρηση για τα Εικαστικά τεκταινόμενα στην πόλη.

Όταν λοιπόν κατεβαίνει κανείς στο Κέντρο, αλλά και όχι μόνο, κερδίζει πολύ απλώς και μόνο με το να επισκεφτεί κάποιους από τους χώρους αυτούς, έστω για λίγα λεπτά. Για τα παιδιά και τους εφήβους η επαφή με ένα αληθινό έργο σύγχρονης Τέχνης συνιστά παιδευτική αξία ανεκτίμητη.

 

 

Ηλ. Ταχ.: [email protected]

Κωνσταντίνος Ουρανός

Δάσκαλος