Ο νέος διαδικτυακός οδηγός πόλης ΑΘΗΝΟΔΡΟΜΙΟ, η σελίδα ΖΩΟΦΙΛΙΑ και ιδιαίτερα η συντάκτρια της σελίδας, ΚΟΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑ, σας καλωσορίζουμε.
Οι σκοποί της σελίδας αυτής είναι πολλοί και συγκεκριμένοι. Καταρχήν  να παρέχει χρήσιμες συμβουλές που θα διευκολύνουν την συμβίωσή μας με τα κατοικίδιά μας. Κι αυτό αφορά και στους ενήλικες και στα παιδιά. Κατόπιν να παράσχει πληροφορίες για τα αδέσποτα και να διαμορφώσει τη στάση μας για αυτά.

Στόχος σημαντικός επίσης είναι να γνωρίσουμε και το πλήθος των άλλων ζώων που μπορούμε να συναντήσουμε στο αστικό  περιβάλλον και που ονομάζουμε αστική πανίδα.
Η σελίδα ΖΩΟΦΙΛΙΑ παραλλήλως θα προτείνει δραστηριότητες και πρωτοβουλίες που γίνονται στην πόλη με κύριο άξονα τα ζώα και πώς μπορούμε οι ίδιοι να συμμετέχουμε ενεργά σε αυτές. Σκοπός μας ακόμη είναι να φέρουμε τον αναγνώστη πιο κοντά στην «άγρια» πανίδα της Ελλάδας γενικότερα και να παρουσιάσουμε τις ιδιαιτερότητές της αλλά και τα προβλήματά της.

Τέλος βασική μας επιδίωξη είναι να ενημερώνουμε τους αναγνώστες μας για τους νόμους της Πολιτείας, που αφορούν στη συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα.
Μην ξεχνάμε πως ένας βασικός πυλώνας της εκπαίδευσης αλλά κι απόδειξη πολιτισμού είναι ο τρόπος που συμπεριφερόμαστε στα ζώα. Ας τα αγαπάμε με κάθε τρόπο.

Ηλ. Ταχ. : [email protected] 

Δήμητρα Κοκολογιάννη

Νοσηλεύτρια Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης – Φοιτήτρια Κτηνιατρικής